Organist

Organist

De jaren dertig waren voor Jan Mul een tijd van ontdekkingen en experimenten, zowel als componist en als uitvoerende. Wat het laatste betreft heeft hij als vaste organist van de kerk van Maria Onbevlekt Ontvangen te Overveen zijn kundigheid als organist in de kerkelijke sfeer kunnen verdiepen. Hij begon als organist in 1931 en was vanaf 1939 als cantor/organist werkzaam tot 1960.

Incidenteel gaf Jan Mul concerten als solist en begeleider. Zo nam hij bijvoorbeeld mee aan een improvisatiewedstrijd in 1938. In de periode tot en met de tweede wereldoorlog  voerde hij zoveel mogelijk zijn composities zelf uit. Nadat dat hij in 1939 cantor/organist in Overveen werd trad hij in toenemende mate als uitvoerende in de kerk op.

Op initiatief van de Jan Mul Stichting is de muziekuitgeverij Annie Bank Edition bereid gevonden om de Toccata voor orgel (1930) uit te geven ter gelegenheid van het Jan Mul festival weekend 24/25 september 2011. De Jan Mul Stichting is de Annie Bank Edition erkentelijk voor hun medewerking in deze uitgave.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

There are no comments yet, be the first to say something


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>