Het Symfonie Orkest Haerlem speelt Muls Sinfonietta

In november speelt het Symfonie Orkest Haerlem in de Philharmonie Haarlem (zaterdagavond 10 november om 20.15 uur) de Sinfonietta van Jan Mul uit 1957. Dit werk was oorspronkelijk een Sonate voor piano gecomponeerd in 1940. Sonja Gaskell ontwierp bij deze Sonate een choreografie voor een danseres en een danser (Marianne Hilarides en Jaap Flier traden er voor het eerst in op). Toen het Nederlands Ballet voorstellingen ging geven met orkest volgde de orkestratie van het werk. waarvan de titel voor uitvoering in de concertzaal gewijzigd werd in Sinfonietta. De eerste uitvoering vond plaats in Maastricht door het Limburgs Symphonie Orkest onder leiding van André Rieu (sr.)
Voor meer informatie en kaartjes kunt u via de Philharmonie Haarlem terecht of via de website http://www.symfonieorkesthaerlem.nl/


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or create a trackback from your own site.

There are no comments yet, be the first to say something


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>